top of page

Projecte Pedagògic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Lluna Rosa és una Llar de Criança per a nens de 0 a 3 anys trilingüe (català, castellà, anglès). El projecte pedagògic s'anomena "oficis" i té com a fil conductor cinc oficis. Cada dia de la setmana experimentarem un ofici al matí (horari que habitualment tots els nens del grup són presents) com a activitat principal del dia. Els oficis són: som jardiners, som pintors, som cuiners, som esportistes i som exploradors.

Mitjançant els oficis treballarem el contacte amb la natura, el món artístic, l'experimentació i manipulació d'aliments, la motricitat del cos i l'observació de l'entorn amb una sortida setmanal fora de la llar.

L'activitat de la tarda es realitzarà a través de la música. Ens iniciem en la llengua anglesa amb cançons en anglès, treballem vocabulari com són les parts del cos, els colors, els aliments, els dies de la setmana, els números, etc. Sempre es realitza desprès de la migdiada per a reactivar-nos,  ballem i prenem consciència de les diferents parts del nostre cos.

En relació a les activitats de joc lliure, es donen al principi i al final del dia, coincidint amb les entrades i sortides a la llar, afavorint una acollida esglaonada i relaxada. Durant aquest temps l'infant triarà allò amb que vulgui jugar. Els materials són diversos i d'origen natural (fusta, ferro, tèxti, etc). El pas d'una franja horària a una altra es realitzarà acompanyat de cançons populars alhora que recollim cada espai.

L'horari de migdiada l'introduirem amb un conte i titelles i un ambient càlid contribuïnt a relaxar el cos i la ment i entendre que és un temps de descans diari. 

Pel que fa a l'horari d'esbarjo, és un temps de joc lliure a l'espai exterior de la llar. Tenim dos patis:

Pati zona 1: dispossem de motos, bicis, un trenet, pilotes i un llit elàstic, tot envoltat de plantes i arbres.

Pati zona 2: dispossem d'un sorral, una cuineta amb estris i objectes naturals (pedres, palets, pinyes, castanyes, suros, etc.), una taula d'experimentació i una amplia zona de gespa.

Els àpats també són un espai important en els ritmes diaris, ja que introdueixen el matí, el migdia i la tarda, És un moment per menjar tots junts a la mateixa taula els aliments que portem elaborats de casa (es treuen del frigorífic i els escalfem al microones), excepte els menors de 12 mesos que ho faran en una trona.

Els hàbits d'higiene també formen part dels ritmes diaris, tant a l'entrada i sortida de la llar canviant les sabates i rentant les mans, com rentant les mans amb aigua i sabó desprès de cada activitat i abans i desprès de cada àpat. També realitzarem canvi de bolquers i wc infantil abans de cada àpat, desprès de la migdiada i sempre que sigui necessari. 

El projecte pedagògic "oficis" vol contribuir a donar uns ritmes al nen que li facin tenir una tranqui.litat ja que podrà anticipar allò que vindrà després, farà que se senti segur i que reconeixi la llar com a casa seva. Però, les necessitats de cada nen són individuals, i en el dia a dia ens fixarem en allò que cada nen precisa, com es troba, si està cansat o no, allò que li agrada més, etc. Sempre respectarem els ritmes de cada nen i el seu moviment lliure.

    IMG_20230123_185025.jpg
    IMG_20230123_185040.jpg
    bottom of page